Rólunk

Vadásztanya akkor…

Az egriek körében jól ismert Fehérszarvas Vadásztanya 1969. szeptember 6.-ai átadása után sok – sok évtizede áll már a városi emberek és a városba látogató vendégek, csoportok előtt.

Egy kis történelem: A Vadásztanyát valószínűleg a húszas évek végén borozónak építették ki, majd a 60-as években kezdést az éttermi üzlet kialakítását. Ez csak úgy vált lehetségessé, hogy a Park Szálloda kerthelyisége alatti részt beépítették és hozzácsatolták a pincerendszer használható részét.

Balogh György egri építészmérnök készítette az üzlet terveit. Az elképzelések szerint vadhúsból készült speciális ételek forgalmazása volt a cél, amelyet a vendégek előtt a pultba épített látványkonyhán készítettek. A vadász jelleg hangsúlyozására a díszasztal mellett lévő székek szarvasagancsból készültek, ugyanígy a színe és használati eszközök megválasztásánál is erre törekedtek. Lényeges volt a zene is, így a “sramli” zene mellett döntöttek.

A Fehérszarvas 1985.-ben elnyerte a Gasztronómiai újságírók Nemzetközi Szövetségének a Fipregat-nak szakmai kitüntetését, a Védnöki táblát.

Vadásztanya ma…

Új lendület, hagyományos, de mégis újragondolt receptek, ropogós egri borok, kézműves sörök, prémium italok. Ezeket kívánjuk Önöknek nyújtani kedves Vendégeink. Egykori tanulóból lett üzletvezető, külföldi kalandtúráról hazatér séf és további, a gasztronómiában még  lelkesen hívő vendéglátós kollégák, akik Önre várnak!

 

Ízek, imák, receptek

Hiszünk a tradicionális ételek erejében. Szeretjük a régi bevált nagyanyáink receptjeit tiszteletben tartani, ezért is kap étlapunkon helyet továbbra is a vadmalacleves vagy éppen a szarvasragu. Viszont fontosnak tartjuk a nyitottság megőrzését és vele együtt az új dolgokra való figyelésünket. Ezért is kerülhetett fel étlapunkra egy különlegeség, ami nem más, mint a krokodilsteak.

 

Italok, hogy az ételek még kerekebbek legyenek…

Sok helyen jártunk, sok ízt megkóstoltunk, de abban mindannyian egyet értünk, hogy az igazi Bikavér Egerben van otthon. Számos egri nedű mellett azért nyitottak vagyunk a sörívó barátaink kérésére is, így különleges és egyedi kézműves sörökkel is koccinthatnak asztalaink mellett. Hölgy Vendégeink ízlelő bimbóit pedig szívesen kényeztetjük eperborunkkal.